Alla inlägg under oktober 2011
KALASGOTT & BUSENKELT - EGENGJORD BÄRGLASS!
Jag har idag gjort egen jordgubbsglass. Sjukt nyttig & sjukt god!
Till glassen behövs:
/2 dl frysta jordgubbar/1 dl mild yoghurt/2 tsk frukstsocker/1 tsk ekologiskt vaniljpulver/
Gör så här:
Mixa allt med en stavmixer!
Ät kakao av en massa anledningar...
Jag har läst massor om kakaons goda egenskaper. Några av dem är att kakaon;
- bekämpar depression,
- minskar risken för blodproppar, stroke & hjärtinfarkt,
- sänker blodtrycket,
- ökar produktionen av det goda kolesterolet och minskar det dåliga,
- är grymt bra för diabetiker då man genom regelbundet intag av kakao blir mindre känsliga för blodsockerfall - dvs ökar sin insulinkänslighet,
- gör en glad då kakao, liksom bananer, innehåller mycket serotonin som skickar "må-bra-signaler" upp till hjärnan,
- innehåller massor av fibrer som gör att man känner sig mätt längre,
- innehåller naturligt koffein som gör att man känner sig pigg.
Ja, alla dessa egenskaper låter väl inte så dumt? Nej, absolut inte - så ät mer kakao! :)
Jag brukar äta kakao nästan varje dag. Ibland i formen mörk choklad, men rätt ofta strör jag kakao över t.ex gojibär eller hallon och ev lite honung eller sötningsmedel. Det är supergott och oh så nyttigt!
Visste du föresten att kakao innehåller mer antioxidanter än grönt te och rödvin och att det är en krydda som är rik på protein, nyttigt fett, kalcium, järn, vitamin B1 & B2 & C, samt krom, magnesium & zink - och som jag ovan nämde en massa massa fibrer! Enligt en vetenskapstidning på internet (se www.doctorsnatural.se) är kakao bland det nyttigaste naturen gett oss.
Med detta sagt ska jag nu unna mig en fikapause i allt pluggande - det blir nog lite mörk choklad och kaffe - nyttigt som piggar upp! :)
Året var 2007 i San Francisco. Min första resa på egen hand. Jag var 19 år och på väg in i vuxenlivet. Tiden. Det är märkligt hur man kan minnas saker som i går samtidigt som de känns som ljusår sedan...
Gott närsom. Efterrätt, mellis, frukost. Efter träning eller före! Hallon med kesella! SUPERGOTT & tja - lite mer mättande än glass! ;P
En plats där jag kan samla mina tankar och få vila är på vår balkong. Här känner jag att jag kan stilla mig. Och även om jag vet att Gud är med överallt närsom eftersom han bor i mig så upplever jag hans närvaro extra starkt hos mig när jag sitter på vår balkong. Hit kan jag komma närsom och sitta och andas ut. Få känna saker. Bearbeta känslor. Om jag är ledsen kan jag få tröst. Om jag är glad kan jag få känna innerlig glädje. Jag skulle nog bestämt kunna beskriva vår balkong som min tillflyktsplats. En plats att bara få vara utan att behöva tänka med förnuftet utan istället låta känslorna styra. Alla behöver nog sådana platser tror jag...
Z u c c i n i p a j - 4 port
Jag har lagat paj på zuccini idag. Den blev supergod. Här kommer ingredienserna:
/ 1 liten squash / 250 g keso 4 % / 150 g feta 25 % / Örtsalt / 2 ägg / 2 msk grädde / Peppar & havssalt /
Hyvla squashen och fyll en pajform. Blanda i örtsalt i keson & bre det över squashen. Smula fetan över keson. Blanda ägg & grädde med peppar & havssaltet. Häll detta över pajen. Sedan in i ugnen på högsta värmen i ca 10 minuter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 | |||
31 |
|||||||||
|