Direktlänk till inlägg 11 oktober 2011
Ät kakao av en massa anledningar...
Jag har läst massor om kakaons goda egenskaper. Några av dem är att kakaon;
- bekämpar depression,
- minskar risken för blodproppar, stroke & hjärtinfarkt,
- sänker blodtrycket,
- ökar produktionen av det goda kolesterolet och minskar det dåliga,
- är grymt bra för diabetiker då man genom regelbundet intag av kakao blir mindre känsliga för blodsockerfall - dvs ökar sin insulinkänslighet,
- gör en glad då kakao, liksom bananer, innehåller mycket serotonin som skickar "må-bra-signaler" upp till hjärnan,
- innehåller massor av fibrer som gör att man känner sig mätt längre,
- innehåller naturligt koffein som gör att man känner sig pigg.
Ja, alla dessa egenskaper låter väl inte så dumt? Nej, absolut inte - så ät mer kakao! :)
Jag brukar äta kakao nästan varje dag. Ibland i formen mörk choklad, men rätt ofta strör jag kakao över t.ex gojibär eller hallon och ev lite honung eller sötningsmedel. Det är supergott och oh så nyttigt!
Visste du föresten att kakao innehåller mer antioxidanter än grönt te och rödvin och att det är en krydda som är rik på protein, nyttigt fett, kalcium, järn, vitamin B1 & B2 & C, samt krom, magnesium & zink - och som jag ovan nämde en massa massa fibrer! Enligt en vetenskapstidning på internet (se www.doctorsnatural.se) är kakao bland det nyttigaste naturen gett oss.
Med detta sagt ska jag nu unna mig en fikapause i allt pluggande - det blir nog lite mörk choklad och kaffe - nyttigt som piggar upp! :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 | |||
31 |
|||||||||
|